Министърът на правосъдието Цецка Цачева се срещна с еврокомисаря по

...
Министърът на правосъдието Цецка Цачева се срещна с еврокомисаря по
Коментари Харесай

Какво обсъждаха Цачева и еврокомисарят по миграцията

Министърът на правораздаването Цецка Цачева се срещна с еврокомисаря по миграцията и вътрешните работи Димитрис Аврамопулос. Двамата обрисуваха потребността от единение и поддръжка при осъществяване на политиките на Европейски Съюз в региона на отбрана на границите на Европейски Съюз, попречване на незаконната миграция, сигурността в кибернетичното пространство и събирането на електронни доказателства от правоприлагащите и правосъдни органи.

Споделена беше потребността да се плануват оптимално бързо и по време на Българското председателство европейски законодателни актове в региона на отбрана на границите на Европейски Съюз, взаимоотношението сред европейските организации в региона на сигурността, криптирането, регламентът за продан на данни за съдимост за жители на трети страни, събиране на доказателства в електронна форма.

Сред главните тематики на диалозите на министър Цачева в Брюксел, където тя е на работно двудневно посещаване, беше идното първо Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз. " С оглед обезпечаването на последователност и поредност на политиките на Европейски Съюз, Българското председателство си слага за цел да продължи напредъка по законодателството на Европейски Съюз, който се чака да реализират естонските ни сътрудници ", съобщи министър Цачева по време на срещите си в белгийската столица.

В рамките на визитата в Брюксел министър Цачева организира срещи с госпожа Кристин Роже, общоприет шеф на Групово дело „ Правосъдие и вътрешни работи “, Генерален секретариат на Съвета на Европейски Съюз, господин Павел Свобода, Председател на Комисията по правни въпроси на Европейския парламент (JURI), както и с госпожа Параскеви Миху, заместник-главен секретар на Европейската комисия.

Министър Цачева осведоми, че тя и екипът й интензивно работят по подготовката на Българското председателство. В област "Правосъдие " взаимно с Генералния секретариат на Съвета на Европейски Съюз, е направен календар за осъществяване на съвещания на работните групи към Съвета. Предвиждат се близо 100 съвещания по 16 съществени преговорни тематики в региона на гражданското, наказателното и дружественото право. От българска страна са образувани екипи по договарянията, състоящи се от 80 специалисти - от Министерство на правораздаването, правосъдната система и научните среди. Тези екипи ще бъдат подпомагани от 40 специалисти от Генералния секретариат на Съвета на Европейски Съюз.

В региона на правораздаването министър Цачева очерта пред сътрудниците няколко тематики, по които по време на Трио - Председателството - Естония- България- Австрия ще се работи предпочитано. Става дума за създаване и разпространение на електронното правораздаване и електронните средства и задълбочаване на съдействието в региона на интернационалното гражданско процесуално право.

Службата на Европейския прокурор, наказателното правораздаване в киберпространството, както и Регламентът по отношение на родителската отговорност и признание на решенията по отношение на интернационалното похищение на деца бяха приветствани от домакините като заложени цели по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в област Правосъдие.

По време на срещите си в Европейския парламент, министър Цачева акцентира потребността от тясно съдействие при преговорния развой сред Европейска комисия, Съвета на Европейски Съюз и Парламента по голям брой досиета в региона на изпирането на пари, взаимното признание на решенията за конфискация, продан на информация от регистрите за съдимост, правила по отношение на договорите с цифрово наличие, отбраната на авторските права, които ще са в центъра на законодателния развой на Европейски Съюз през идния интервал до края на 2018 година

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР