Министърът на правосъдието Цецка Цачева посети затвора в Стара Загора

...
Министърът на правосъдието Цецка Цачева посети затвора в Стара Загора
Коментари Харесай

Министър Цачева посети затвора в Стара Загора

Министърът на правораздаването Цецка Цачева посети пандиза в Стара Загора и се срещна на място с хода на ремонтните действия, които текат на територията му.

В момента там се построява арест, оповестиха от пресцентъра на ведомството. Той ще дава отговор на всички европейски условия, като потенциалът му ще е за към 50 арестувани лица. Министъра на правораздаването напомни, че Министерството на правораздаването ще продължи политиката на пренасяне на арести в съществуващи затвори, там където това е допустимо.

Целта е по-оптимално потребление на човешкия запас по линия на надзорно-охранителния състав и по-добри условия за арестантите.

С бюджетни средства се правят огромни ремонтни действия и в двете затворнически общежития към пандиза – затворническо общежитие от закрит вид „ Черна гора” и затворническо общежитие от открит вид „ Стара Загора “. Подобряване на изискванията в местата за отнемане от независимост, в това число създаване на санитарни възли във всяка килия, баня и умивалня на всеки етаж, както и цялостна замяна на ел., ВиК и отоплителна апаратура, включват ремонтните действия в „ Черна гора “.

В общежитието от открит вид се уголемява сградният фонд, изясни началникът на пандиза старши комисар Иван Карушков. Самият корпус на пандиза бе напълно ремонтиран през 2016 година с финансирането на Норвежкия финансов механизъм и с доброволния труд на 52-ма лишени от независимост. Изградиха се нов магазин за пандизчиите, нова фитнес зала и библиотека.

Старши комисар Карушков сподели на министъра на правораздаването и новият параклис, издигнат за потребностите на външни гости – близки на лишени на независимост, който следва да бъде открит. Това е четвъртият параклис към пандиза я Стара Загора - такива до момента действаха в корпуса и в двете затворнически общежития.

В двора на пандиза е най-големият и уникален в системата на пандизите църковен храм „ Св. Николай Чудотворец “, построен напълно от дарения.

Министър Цачева посети и най-голямото учебно заведение в системата на местата за отнемане от независимост. В приблизително учебно заведение “Поп Минчо Кънчев” през тази образователна година има 187 лишени от независимост, 10 от тях са първокласници. Обучението се прави по образователни стратегии пригодени за възрастни, изтърпяващи наказване в местата за отнемане от независимост в две посоки – общообразователно и професионално, като изучаваните специалности са шлосер, оператор в дървообработването и строител-монтажник.

Правосъдният министър се срещна на място и с активността на държавно дружество „ Фонд затворно дело “. На територията на пандиза в Стара Загора се създават мебели и ПВЦ-дограма.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР