Министърът на правосъдието Цецка Цачева кани Департамента за правосъдие на

...
Министърът на правосъдието Цецка Цачева кани Департамента за правосъдие на
Коментари Харесай

Цачева кани Департамента за правосъдие на САЩ за спешни консултации

Министърът на правораздаването Цецка Цачева кани Департамента за правораздаване на Съединени американски щати , посредством Министерството на външните работи на Република България, за осъществяване на двустранни съвещания .

В поканата се споделя, че на 12 април 2018 година в Министерството на правораздаването е постъпило писмо от основния прокурор на Република България , Сотир Цацаров, по отношение на оповестения за интернационално търсене от страна на Съединени американски щати български жител Желяз Михайлов Андреев.

В него основният прокурор сочи, че в прокуратурата са постъпили писма от дирекция " Международно оперативно съдействие " на Министерството на вътрешните работи, касаещи установяването на още четирима български жители, търсени за арест и екстрадиция от Интерпол - Вашингтон , на учредения за задържане, идентични с тези на Желяз Андреев.

 Интерпол желае още четирима българи с изключение на Желяз Андреев
Интерпол желае още четирима българи с изключение на Желяз Андреев

Сотир Цацаров разпоредил да не бъдат арестувани

В тази връзка министър Цачева насочва покана за осъществяване на експертни съвещания в незабавен порядък на съображение член 20 от Договора за екстрадиция сред държавното управление на Република България и държавното управление на Съединените американски щати.

" Надявам се опцията за съвещания да способства за своевременното и сполучливо разрешаване на съответните случаи , посочени нагоре и да подсигуряват взаимното безпроблемно използване на Договора, както и отбраната на правата на българските жители ", се споделя още в документа.

За отправената покана навреме е известен заместник-министърът на външните работи господин Юрий Щерк, който от своя страна по изкусен път е уведомил посолството на Съединени американски щати в София.

 Цачева разчита на съда по проблема с изгонването на българина в Съединени американски щати
Цачева разчита на съда по проблема с изгонването на българина в Съединени американски щати

Има опция Желяз Андреев да не бъде екстрадиран, разяснява юрист Марковски
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР