Министърът на правосъдието Цецка Цачева е разпоредила проверка в Агенцията

...
Министърът на правосъдието Цецка Цачева е разпоредила проверка в Агенцията
Коментари Харесай

Цецка Цачева разпореди проверка в Агенцията по вписванията

Министърът на правораздаването Цецка Цачева е разпоредила инспекция в Агенцията по вписванията за това дали са били спазени условията и наредбата за вътрешните правила при раздаването на бонусите на чиновниците.

„ Вярвам, че няма нарушавания, само че в случай че в отчета на Инспектората бъдат открити такива, ще бъда безкомпромисна”, съобщи Цачева по време на ексклузивен брифинг в правосъдното министерство.

Докладът ще е подготвен до края на идната седмица или най-късно – при започване на по-следващата, разясни Цачева.

„ Съобразила съм момента, в който изпълнителният шеф Габриела Козарева пое организацията в средата на месец август – по време на срутва на Търговския указател, и нейните старания за възобновяване в цялост функционалността на регистъра, както и работата във връзка с останалите три регистъра, които са в Агенцията по вписванията. За пръв път бе преодоляно забавянето в Търговския указател и в Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, което беше реалност, изключително през месеците март, април и май”, добави Цачева.

По информация на изпълнителния шеф на организацията Габриела Козарева най-големият даден
бонус за последното тримесечие е малко над 3000 лв., а най-малкият – 700 лв.. Тя настоя, че длъжностните лица, виновни за срутва на регистъра, не са получили спомагателни хонорари, а единствено останалите чиновници, които са работили изключително след казуса с регистъра.

„ Първите 10 дни се работеше по 24 часа, след което се работеше всяка събота и неделя и това не е труд, който би бил могъл да бъде заплатен по Трудовия кодекс”, разяснява Козарева.

Тя изясни, че разпределените спомагателни хонорари са за месеците юли, август и септември, а общата им сума е плаваща и зависи от икономиите в последното тримесечие. По закон такива
бонуси могат да се раздават четири пъти годишно.

Сумата на възнагражденията, изплатена в последното тримесечие на 2018 година, е в размер на 599 007 лева Тя е разпределена сред 635-е чиновници на организацията, като на всеки е изплатено в допълнение заплащане съгласно самостоятелна оценка.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР