Министърът на правосъдието проведе среща с европейския главен прокурор Лаура

...
Министърът на правосъдието проведе среща с европейския главен прокурор Лаура
Коментари Харесай

Министър Йорданова също разговаря с Лаура Кьовеши


Министърът на правораздаването организира среща с европейския основен прокурор Лаура Кьовеши  Лаура Кьовеши Лаура Кодруца Кьовеши е родена на 15 май 1973 г. В интервала от 15 септември 1995 година до 1 май 1999 година Кьовеши е, на която бяха разисквани значими детайли от съдействието сред Министерството на правораздаването и Европейската прокуратура.

Европейският основен прокурор благодари за доказания ангажимент  за оказване на поддръжка от страна на България за дейно реализиране на функционалностите на Службата. Министър Йорданова осведоми за подхванатите от Министерството на правораздаването дейности в законодателен проект за подкрепяне работата на Европейската прокуратура. Междуведомствена работна група стартира работа по план на изменение на Наказателния кодекс, за улеснение преследването на измами с европейски средства. По този въпрос ще продължи съдействието с европейските делегирани прокурори и с Правната работа на Европейската прокуратура. Анализират се оферти за разширение кръга на лицата, изпращащи непосредствено уведомления за формирано наказателно произвеждане, което може да премине в юрисдикцията на Европейската прокуратура. 

Министърът на правораздаването осведоми и за приемането в Народното събрание на промените в законите за одобрение на съответните конвенции на Съвета на Европа и на Европейския съюз. По този метод Европейската прокуратура е избрана за способен орган при реализиране на интернационалната правна помощ с трети страни и с страни членки на Съюза, които не вземат участие в засиленото съдействие.

В умозаключение европейският основен прокурор предложения министъра на правораздаването да направи посещаване в седалището на Европейската прокуратура в Люксембург, оповестиха от пресцентъра на Министерството на прокуратурата.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР