Министърът на правосъдието Надежда Йорданова се ангажира да бъдат обсъдени

...
Министърът на правосъдието Надежда Йорданова се ангажира да бъдат обсъдени
Коментари Харесай

Министър Надежда Йорданова се ангажира с въпроса за споделеното родителство

Министърът на правораздаването Надежда Йорданова се ангажира да бъдат разисквани законови промени по отношение на обезпечаването на равните права на родителите след бракоразвод, оповестиха от министерството.

Тя е провела още на 24 декември телефонен диалог с протестиращи жители от организациите " Бащи за отговорно родителство " и асоциацията " Член 24 ". В първия работен ден след коледните празници, на 29 декември ще бъде проведена среща с неправителствените организации.

Министър Йорданова се е заела да разиска с представители на организациите споделеното родителство и механизъм, посредством който да се защитят правата на децата и на двамата родители, след което да бъдат създадени нужните законови промени.

В реалност години наред не са подхванати дейности за разрешаването на този мъчителен за децата и родителите проблем, който постоянно трансформира децата в жертви на спорове по време и след бракоразвод, и води до родителско отчуждение, се показва в известието на Министерството на правораздаването.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР