Министърът на правосъдието Надежда Йорданова обжалва пред Върховния административен съд

...
Министърът на правосъдието Надежда Йорданова обжалва пред Върховния административен съд
Коментари Харесай

Йорданова сама блокира процедурата за отстраняване на Гешев

Министърът на правораздаването Надежда Йорданова апелира пред Върховния административен съд отхвърли на Висшия правосъден съвет (ВСС) да прегледа всички случаи, които тя сочи в настояването за предварителното освобождение на основния прокурор Иван Гешев. Тя не е съгласна, че са отхвърлени четири (три отчасти и едно напълно) от нейните по този начин наречени „ учредения “.

„ На процедура с това Йорданова блокира процедурата за предварително освобождение на Гешев, която тя самата стартира. Целта ѝ е ясна – да чака до есента избора нов състав на Висш съдебен съвет “, разяснява „ Труд “ , базирайки се на източник, осведомен с работата на съвета.

Той изясни, че няма по какъв начин на 4 май Пленумът на Висш съдебен съвет да стартира разглеждане всъщност на настояването на Йорданова, защото то е обект на висящо дело във Върховен административен съд.

На същото съвещание ще би трябвало да се реши и по какъв начин да се подходи с настояването на Янаки Стоилов за премахване на Гешев, което е от предишното лято, главно е на вестникарски отрязъци и бе добавено към настояването на министърката от „ Да, България “.

Във вчерашната тъжба до Върховен административен съд на Йорданова, която е някогашна секретарка на Христо Иванов, се набива на очи една повтаряна вече100 пъти от нея фактическа неточност – че настояването за имунитета на Елена Йончева до Европейския парламент е на Гешев. А факт е, че това искане е изпратено от предходния основен прокурор Сотир Цацаров.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР