Министърът на правосъдието Надежда Йорданова няма да се яви пред

...
Министърът на правосъдието Надежда Йорданова няма да се яви пред
Коментари Харесай

Надежда Йорданова отказва да се яви пред КПКОНПИ

Министърът на правораздаването Надежда Йорданова няма да се яви пред КПКОНПИ. Тя изпрати писмо до комисията, с което отхвърля да се яви в отговор на писмото-покана от ведомството за „ взимане на пояснения от жители “.

Това се показва в известие от правосъдното министерство.
Правосъдният министър: Промяната в статута на основния прокурор е закъсняла промяна
Правосъдният министър Надежда Йорданова разяснява, че една от най-важните и извънредно закъснели промени е обвързвана с смяната в ста...
Прочети повече
Като мотив за решението си Йорданова показва, че „ не е налице законно-обоснована причина за това “.

„ Министърът на правораздаването в границите на своите пълномощия взаимодейства с всички органи в границите на закона, сезира и спомага на същите, когато са налице законово-предвидените учредения за това “, написа в отговора си министър Йорданова.

„ Мотив за призоваването ми е позоваване на нормата на чл.41 от Правилника за устройството и активността на КПКОНПИ. Предвид събитието, че същата се съдържа в подзаконов нормативен акт, с който се плануват процесуални господарски пълномощия на органите, по смисъла на чл.16, ал.2 от Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество, за приканване в служебни пространства, то тя се явява оскъдна и не следва да породи правно деяние. Делегацията на чл.23 от ЗПКОНПИ не включва и обективно не може да включва първично контролиране на правни връзки, чиито получатели са трети лица, разнообразни от служащите и чиновниците на КПКОНПИ, заради което е незаконосъобразна ", се показва още в писмото.

 
Надежда Йорданова: През март закриването на профилираните съд и прокуратура ще бъде гласувано в Народно събрание
" Политическата воля за закриването на профилираните съд и прокуратура няма да бъде изменена ", сподели по БНР правосъдният министър Над...
Прочети повече
 

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР