Министърът на правосъдието на Северна Македония Кренар Лога подписа искането

...
Министърът на правосъдието на Северна Македония Кренар Лога подписа искането
Коментари Харесай

Скопие ще поиска от Турция екстрадиция на Люпчо Палевски

Министърът на правораздаването на Северна Македония Кренар Лога подписа настояването за екстрадиция на обвинявания за двойно ликвидиране Люпчо Палевски, осведомят от отрасловото министерство.

Оттам разясняват, че откакто документът бъде преведен на турски език, незабавно ще бъде изпратен на турските управляващи - Министерството на правораздаването на Република Турция.

„ Очакваме подпомагане със правосъдните управляващи на Република Турция и дейности от тяхна страна в най-кратки периоди, след което Люпчо Палевски ще бъде изправен пред правосъдните управляващи у нас “, се споделя в формалното писмо от Министерството на правораздаването.

По-рано ведомството изиска от способените турски управляващи обвинения да остане в ареста до привършване на процедурата.

Македонският министър председател Димитър Ковачевски изрази признателност за сполучливото съдействие с на Турция, България и Турция за откриването и ареста на Палевски. Ковачевски, който е на посещаване в Европейския парламент, също изрази признателност на Хърватия, която по лична самодейност е направила инспекция на своя територия и е уведомила партньорските служби, както и за отличното съдействие в границите на Интерпол.

Палевски избяга от Скопие към Белград, след което мина през България до Турция, преди да бъде арестуван. Любчо Палевски е прочут на обществеността като някогашен строителен бизнесмен и някогашен притежател на локален седмичник.

От ръководител на градската организация на СДСМ, Палевски след това се нарежда като коренен проруски националист и основава политическо придвижване „ Трета “. Той провежда митинги пред българското посолство в Северна Македония и години наред популяризира антибългарска агитация в македонските медии.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР