Министърът на правосъдието на Франция Никол Белубе се е обърнала

...
Министърът на правосъдието на Франция Никол Белубе се е обърнала
Коментари Харесай

Френски министър помоли Google да премахне снимки на затвори

Министърът на правораздаването на Франция Никол Белубе се е обърнала към американската компания Гугъл с молба фотосите от въздуха на пандизите в страната да бъдат отстранени от услугите Гугъл карти " и Гугъл Земя ", предава Агенция Франс Прес.
В ефира на локална радиостанция Белубе съобщи за нуждата сходни изображения да бъдат отстранени и даде образец със пандиза, от който преди няколко месеца съумя да избяга рецидивистът обирджия Редуан Фаид.
Министърът призна, че към този момент не е получила отговор от софтуерния колос. Според нея фактът, че в интернет могат да се открият фотоси на сходни институции не е естествен.
Според организация " Ройтерс " обаче от Гугъл са се оправдали с претекста, че приложенията Гугъл карти " и Гугъл Земя " получават изображения от външни източници. Говорител на компанията е обяснил, че " на доставчиците е предаден лист с изключително значими обекти и те са помолени да подхващат нужните законови ограничения ".
Опасният нарушител Редуан Фаид съумя на 1 юли 2018 година да избяга от строго охранителен затвор в департамента Сен е Марн, където излежаваше 25-годишна присъда. Френските сили за сигурност заловиха Фаид при започване на октомври.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР