Министърът на правосъдието на Чехия Татяна Мала подаде оставка само

...
Министърът на правосъдието на Чехия Татяна Мала подаде оставка само
Коментари Харесай

Чешкият правосъден министър подаде оставка заради обвинения в плагиатство

Министърът на правораздаването на Чехия Татяна Мала подаде оставка единствено две седмици откакто пое поста поради обвинявания в плагиатство при написването на дипломната си работа, предадоха " Асошиейтед прес " и ТАСС.

Тя постави клетва на 27 юни дружно с цялото съдружно държавно управление отпред с премиера милиардер Андрей Бабиш. Мала сама разгласи оставката си пред публицисти в Прага.

" Против мен се води акция и по тази причина взех решение да не преча на работата на наскоро назначеното държавно управление. Отхвърлям всички обвинявания в плагиатство, те никога не подхождат на действителността ", сподели тя, представена от пражкия вестник " Млада фронта през днешния ден ".

Мала уточни, че напоследък е станала обект на злобна акция в медиите, и счита, че това е обвързвано с желанието на някои опозиционни политически сили да дискредитират политическото придвижване " Действие на недоволните жители " (АНО), ръководено от Бабиш. Според източници от държавното управление правосъдното министерство краткотрайно ще бъде поето от самия министър председател.

В някои медии се появиха изказвания, че Татяна Мала е употребила в дипломната си работа пасажи от научни писания на други създатели. Това бе доказано и от някои специалисти. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР