Министърът на правосъдието Крум Зарков за пореден път инспектира затвора

...
Министърът на правосъдието Крум Зарков за пореден път инспектира затвора
Коментари Харесай

Зарков пак инспектира Софийския затвор

Министърът на правораздаването Крум Зарков за следващ път инспектира пандиза в София.

Двамата с основния шеф на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ гл. комисар Ивайло Йорданов направиха обиколка на корпуса на най-стария и огромен затвор в страната и разговаряха с лишени от независимост.

Министърът организира среща в параклиса и с отец Сергей, като се срещна на място с дейната активност на свещенослужителя на пандиза и провежданата от него религиозна поддръжка на лишените от независимост. Той прегледа още библиотеката и фитнес-залата за спортни занимания на закрито.

В момента в корпуса на пандиза са настанени 495 лишени от независимост, при потенциал 679. Общо пандизчиите в София, в това число тези в общежитията „ Кремиковци “ и „ Казичене “, са 1004. 

В пандиза се настаняват лишени от независимост от София-град и София-област и наказани непознати жители, както и арестувани по реда на Наказателно-процесуален кодекс лица.

Началникът на пандиза ст. комисар Васил Кордев осведоми министър Зарков, че за лишените от независимост се провеждат разнообразни културно-информационни и спортни действия. Голям % от тях са включени в обучителни и просветителни действия.

Социалната активност с наказаните е ориентирана към осъществяване на мероприятия, свързани с оценка на правонарушителите. Провежда се и профилирана самостоятелна и групова работа. Активно е съдействието с НПО-та, които подкрепят възпитателния развой посредством профилирани стратегии и други.
 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР