Министърът на правосъдието Десислава АхладоваДесислава Ахладова е родена през 1974

...
Министърът на правосъдието Десислава АхладоваДесислава Ахладова е родена през 1974
Коментари Харесай

Ахладова се срещна с посланика на Дания 

Министърът на правораздаването Десислава Ахладова  Десислава Ахладова Десислава Ахладова е родена през 1974 година Придобива магистърска степен "Право " в Югозападен и посланикът на Дания Н.Пр. Сьорен Якобсен разискаха настоящото положение на правосъдната промяна у нас, оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването.

Във връзка с констатациите за България в отчета на Европейската комисия за върховенството на закона дипломат Якобсен съобщи, че България се развива в вярната посока, постигнала е огромен прогрес и това е регистрирано от Европейска комисия.

Министър Ахладова го увери, че страната ни продължава стартирана промени, като го срещна с последните законодателни начинания във връзка с правосъдната промяна като подчертава, че планът на нова Конституция е изпратен от Народното събрание за мнение от Венецианската комисия. "Уверени сме, че този влиятелен орган ще даде умело мнение, с което ние ще се съобразим ", изясни Ахладова.

От своя страна дипломат Якобсен съобщи, че търсенето на мнение от Венецианската комисия е правилният метод, подхванат от българския законодател в този случай.

"Ценим поддръжката на Дания за кандидатурата на България за участие в Организацията за икономическо сътрудничество и раз и чакаме подпомагане за започване на договарянията за присъединение допустимо най-скоро ", сподели още министър Ахладова по време на срещата си с посланика.

Двамата засегнаха и тематиката с местата за отнемане от независимост в България. Бе регистрирано, че в последните години има доста усъвършенстване на материалната база и изискванията в арестите и пандизите у нас с помощта на финансовата поддръжка на Норвежкия финансов механизъм.

Министър Ахладова и дипломат Якобсен бяха единомислещи, че двете страни ще продължат ползотворното си двустранното съдействие в региона на правораздаването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР