Министърът на правосъдието Данаил Кирилов се срещна с Хартмут Ранк,

...
Министърът на правосъдието Данаил Кирилов се срещна с Хартмут Ранк,
Коментари Харесай

Министър Кирилов се срещна с представители на Фондация „Конрад Аденауер“

Министърът на правораздаването Данаил Кирилов се срещна с Хартмут Ранк, шеф на „ Програма за господство на закона за Югоизточна Европа " на Фондация „ Конрад Аденауер " (RLP SEE).
Хартмут Ранк изрази подготвеност за съдействие, обмяна на опит и положителни практики в региона на правораздаването.
„ Това е значима стъпка към подсилване на институционалното и правосъдно съдействие сред Германия и България ", съобщи министър Кирилов.
На срещата в Министерството на правораздаването участваха още ръководителят на представителството на фондацията в България Торстен Гайслер и заместник-министрите на правораздаването Десислава Ахладова и Евгени Стоянов.
Представителите на Фондация „ Конрад Аденауер " бяха осведомени с модела на гражданската конфискация в България по новия закон, влезнал в действие през януари 2018 година, като бе очебийно, че правната рамка се прави оценка извънредно високо от Европейската комисия в границите на Механизма за съдействие и оценка (МСО). Отбелязано бе, че в последният отчет по МСО са регистрирани напъните на държавното управление за цялостната правна рамка за противопоставяне на корупцията.
По време на срещата бяха сложени и тематики, свързани с несъстоятелността и системата за осъществяване на наказванията в България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР