Министърът на правосъдието Данаил Кирилов се срещна днес в Народното

...
Министърът на правосъдието Данаил Кирилов се срещна днес в Народното
Коментари Харесай

Министър Кирилов се срещна с експерти от Венецианската комисия

Министърът на правораздаването Данаил Кирилов се срещна през днешния ден в Народното събрание с делегация от Европейската комисия за народна власт посредством право (Венeцианската комисия).

Поводът за работната среща бяха поисканите от българската страна в края на септември т.г. мнение и рекомендации във връзка със законопроекта за въвеждане на ефикасен механизъм за следствие против основния прокурор и ръководителите на висшите съдилища.

Експертите от комисията показаха задоволство, че в границите на вчерашния и днешния ден са осъществили полемики със заинтригуваните страни по този толкоз значим законопроект.

На днешната заключителна среща министър Кирилов благодари на специалистите за вниманието и колегиалното отношение и ги увери в решимостта на българското държавно управление да се съобрази със препоръките и насоките на Венецианската комисия по тематиката.

От своя страна специалистите поканиха министъра на правораздаването на идващото съвещание на Венецианската комисия, което още се организира на 7 и 8 декември 2019 година, с цел да отбрани законопроекта за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР