Министърът на правосъдието Данаил Кирилов се срещна днес с д-р

...
Министърът на правосъдието Данаил Кирилов се срещна днес с д-р
Коментари Харесай

Министър Данаил Кирилов се срещна с д-р Хелмут Палдер

Министърът на правораздаването Данаил Кирилов се срещна през днешния ден с доктор Хелмут Палдер, някогашен управителен министерски консултант в Баварското държавно министерство.

Министър Кирилов срещна изтъкнатия правист с предложенията за законови промени, свързани с осъществяване на следствия против основния прокурор и ръководителите на Върховния касационен и Върховният административен съд. От своя страна доктор Палдер показа баварския опит при следствията против съдии и прокурори за закононарушения по работа или при подозрения за корупционни практики.

Министър Кирилов осведоми госта и за плана за създаване на пилотен затвор край с. Самораново. Към новия затвор е планувано и построяването на обучителен център за чиновници на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “. В тази връзка министърът и гостът му се договориха за бъдещо съдействие при образование на чиновници в пенетенциарната система, както и за продължение на положителното съдействие, в което България и Германия имат дългогодишни обичаи, оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР