Министърът на правосъдието Данаил Кирилов пак се засегна – този

...
Министърът на правосъдието Данаил Кирилов пак се засегна – този
Коментари Харесай

Предозиране: Министърът на правосъдието плаши критиците си с "Провидението"

Министърът на правораздаването Данаил Кирилов отново се засегна – този път от рубриката " КапиталНО " на " Капитал ", където беше оповестен откъс от ирония на доктор Тони Филипов от Reduta.bg. През септември Кирилов се жегна от намеци във " Facebook ", свързани с триумфа му на изпитите в юридическия факултет на Софийския университет, и разгласява дипломата си.

Цитатът от Филипов, който е стигнал до министъра и е провокирал презрението му, гласи: " Тъкмо си помислих, че златната епоха на колосите на мисълта е отминала и няма към този момент плещи, на които да стъпя, се появи явлението Дани Кирилов – изключително бутиково издание на интелектуалната бижутерия, мисловно излишество на политическия интелектуален мизансцен, tabula rasa за всяко интелектуално длето, лютвиместана на правораздаването. Докато Цецо и Цецка ръсеха мисли като пудра захар, при Дани Кирилов те се изливат като шкембе супа. Колкото по-дълбоко гребеш с черпака, толкоз повече карантия излиза. Наслада за всеки умствен махмурлук. "

Поводът за текста на Тони Филипов е държанието на правосъдния министър, до момента в който водеше двете съвещания на Висшия правосъден съвет за избора на Иван Гешев за основен прокурор. Заради тона и репликите му съдии от цялата страна желаеха опрощение от Кирилов, само че той отхвърли да им се извини.

В отговор на изявленията в Reduta.bg и в " Капитал " Кирилов разгласява в неделя вечерта следното признание във " Facebook ", което публикуваме едно към едно:

" Не знаех... пропуснал съм надменните патетични недоволства на създател с псевдоним доктор Тони Филипов, натрапващ себе си като безспорен анализатор от най-висш ред, единствен справедлив ценител и откривател на политическата и правната ни действителност. Признавам, не ми е бил забавен с надменно презрителното пристрастно и деформирано крещене за удивление, или поради усърдието да припечели нещо от ненавист и празни спекулации. Не съм схванал цели 12 дни за неговото ревниво настървение...

Дори, когато преди 3 дни " Капитал " Капитално го е цитирал, отново не съм схванал.

Преди малко в Южния парк ме пресрещна сътрудник и ми даде прегънат, омачкан, разкъсан лист от това капитално издание и ми сподели: отбрани се, апелирам те! не оставяй калтаците да пируват!

Аз няма да се пазя! Тези не са ми равни, тъй като нямат достолепие и чест! Те не калят мен, калят личните си противни и алчни мутри. Ще очаквам мъдрото деяние на Провидението!

Няма да ги осъждам за обезщетение, нито за засегнатост и клюка! Няма да следа парите им или да желая да им се приложи наказване.... те желаят Вашето удивление, дано да им дадем ПРЕЗРЕНИЕ!

А съденето би било доста елементарно при тази безразборна маса от измислици и " неточности ", тъй като протоколът от цитираното съвещание е обществен и всеки от Вас може да го свери: " синтактичният разбор на морфемите " е изявление на.... госпожа Марчева и не е адресирано към обичаната им Дишева, а думите ми за тайминга са " да запълнят тайминга на митингите ". Друго е нали, да запълниш и да заплатиш!?

Няма да разоръжавам тяхното настървение, дано се опиянят задоволително и добре от него. А като им пристигна махмурлукът, да не протягат ръка към шкембе чорбата, тъй като ще се окажат с лъжливи упования и стремежи за черпака и за карантията. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР