Министърът на правосъдието Данаил Кирилов откри 4-дневно съвместно обучение по

...
Министърът на правосъдието Данаил Кирилов откри 4-дневно съвместно обучение по
Коментари Харесай

Министър Данаил Кирилов откри международен юридически форум

Министърът на правораздаването Данаил Кирилов откри 4-дневно взаимно образование по правата на индивида в Европейски Съюз за магистрати от Гърция, Румъния и България.
„ Тази година се означават 10 години от превръщането на Хартата на главните права на Европейски Съюз в правнообвързващ инструмент, наложителен за държавите-членки и европейските институции, които ползват правото на Европейски Съюз ", сподели при откриването на форума министър Кирилов.
Той напомни изказването на шефа на Агенцията на Европейския съюз за главните права Майкъл О‘Флаерти от предходната седмица, който дефинира Хартата като един извънредно съвременен и обстоен азбучник на главните права, с които Европейски Съюз следва да се гордее.



Министър Кирилов добави, че ролята на Европейския съд по правата на индивида за определяне на единна процедура по използване на Хартата на главните права в Европейски Съюз е безспорна.
„ В правилника на българския парламент от 4 години е записано, че годишно Министерство на правораздаването показва отчет за осъществяване на решението на Европейския съд. Това е един доста добър и работещ знак, с цел да сверяваме къде сме ние в правоприлагането, съобразяването и другите нужни ограничения, които би следвало да осъществим, с цел да достигнем до най-голям стандарт в тази връзка ", посочи министърът.
Като постижение на нашето държавно управление той посочи сполучливото противопоставяне на ксенофобията, антисемитизма, нетолерантността и закононарушенията от ненавист, които стоят във фокуса на Европейски Съюз и на Агенцията на Европейския съвет за главните права на индивида.
В умозаключение министър Кирилов пожела ползотворна работа на участниците във форума.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР