Министърът на правосъдието Данаил Кирилов освободи от длъжност изпълняващия длъжността

...
Министърът на правосъдието Данаил Кирилов освободи от длъжност изпълняващия длъжността
Коментари Харесай

Данаил Кирилов прие оставката на шефа на Софийския затвор заради Куйович

Министърът на правораздаването Данаил Кирилов освободи от служба изпълняващия длъжността шеф на Централния софийския затвор Десислав Трайков, оповестиха от министерството на правораздаването.
В петък Трайков разгласи, че името му е опетнено несправедливо и заяви, че е подал заявление, с което показва подготвеност да бъде освободен от поста, в случай че министър Кирилов открие нарушавания в работата му. Скандалът избухна откакто предходната седмица черногорецът Будимир Куйович, наказан за наркотрафик, беше хванат с подправена португалска шофьорска брошура по автомагистрала " Тракия " на път за морето.

Оказа се, че той е бил пуснат в отпуск от затворническото общежитие в Казичане, където работел като озеленител, защото към този момент е на лек режим. Десислав Трайков разгласи на брифинг в петък, че не е променял режима на Куйович от непоколебим на общ и добави, че не е издавал заповед наказаният да доизлежи остатъка от наказването си в общежитие от открит вид каквото е това в Казичане.

По този мотив някогашният министър на вътрешните работи Румен Петков сподели в телевизионно изявление, че министър председателят Бойко Борисов би трябвало да изиска оставката на шефа на пандиза.

" Ако министър председателят не уволни тоя юнак Деската днеска до обяд, той е съизвършител ", разяснява Петков и назова Трайков " Архимед на затворническия труд " поради метода, по който е сметнал, че Куйович има 2500 направени дни в затвор.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР