Министърът на правосъдието Данаил Кирилов инициира среща с посланика на

...
Министърът на правосъдието Данаил Кирилов инициира среща с посланика на
Коментари Харесай

Данаил Кирилов се срещна с посланика на Нидерландия по случая на българско дете с наложена мярка за закрила

Министърът на правораздаването Данаил Кирилов инициира среща с посланика на Нидерландия Н.Пр. Берендина загар Тъшър по случая на българско момче с наложена мярка за протекция в Нидерландия.

Детето е с подхваната мярка за протекция в Нидерландия, макар решение на български съд за местоживеене в дома на татко му в България, оповестиха от пресцентъра на министерството на правораздаването.

Министър Кирилов осведоми дипломат Тъшър, че е следил деликатно развоя на проблема още в качеството си на ръководител на правната комисия на Народното събрание, както и всички подхванати процедури от Министерството на правораздаването от февруари 2014 година Тогава страната ни е изпратила първата молба по искане на бащата до Министерството на сигурността и правораздаването на Нидерландия за връщане на момчето, отведено от майката без негово единодушие.

„ Надявам се да обединим напъните си за реализиране на удобен резултат при съблюдаване на правото и ценене на най-хубавия интерес на детето “, съобщи министър Кирилов, като посочи, че сега са налице всички предпоставки за настъпване на родителско отчуждение, защото бащата е лишен от опция за контакт с него.

От своя страна дипломат Тъшър се съгласи, че централните органи по Регламент Брюксел IIа за родителската отговорност на двете страни би трябвало да работят в още по-активно съдействие по случая.

Тя увери, че на идното правосъдно съвещание в Нидерландия по отношение на мярката за протекция ще бъде обезпечена опция за наличие на представител на консулската ни работа там.

На срещата през днешния ден в Министерството на правораздаването участваха още и Емилия Бурова, за шеф на Дирекция „ Консулски връзки “ в Министерство на външните работи, Деница Костадинова, основен юрист в Дирекция „ Консулски връзки “, Министерство на външните работи, Радиона Никова – шеф на Дирекция "Политики и стратегии за детето, стратегическо развиване и съгласуваност “ в Държавната организация за протекция на детето и Милена Първанова, шеф на Дирекция „ Международна правна протекция на детето и интернационално осиновяване “ към Министерството на правораздаването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР