Министърът на правосъдието Данаил Кирилов и шефът на парламентарната културна

...
Министърът на правосъдието Данаил Кирилов и шефът на парламентарната културна
Коментари Харесай

Кирилов и Рашидов мъдрят закони срещу фалшивите новини

Министърът на правораздаването Данаил Кирилов и шефът на парламентарната културна комисия Вежди Рашидов желаят да бъде построен обединен европейски стандарт за битка с трафика на културни полезности, с подправянето на творби на изкуството и на артефакти, както и с подправените вести. Това е резултатът от днешната им работна среща, излиза наяве от известие на правосъдното министерство.

Единният европейски стандарт би трябвало да откри отражение в националното ни законодателство. " За разискването на бъдещите законови промени ще бъде притеглен необятен експертен състав, включващ представители на Министерство на вътрешните работи, прокуратурата и Министерството на правораздаването ", гласи още известието. Подробности не се разкриват, написа Сега.

Кирилов и Рашидов разискали " задълбочаването на съдействието сред законодателната и изпълнителната власт в битката с незаконния трафик на културни полезности, с подправянето на творби на изкуството и на артефакти и с " подправените вести ", допълват от Министерство на правосъдието.

" Засилването на съдействието сред европейските страни в битката с трафика на полезности, фалшификатите и подправените вести е доста значимо, тъй като този проблем визира сигурността на всяка страна. Европейският опит дава добра основа за нови законодателни начинания, за изработването на които би трябвало се създадат работни групи. Свидетел съм, че Европа от ден на ден се тревожи и от казуса с подправените вести, по тази причина тази тематика ще става все по-актуална за всички страни членки ", споделил Рашидов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР