Министърът на правосъдието Атанас Славов заяви, че е извършил проверка

...
Министърът на правосъдието Атанас Славов заяви, че е извършил проверка
Коментари Харесай

Бил ли е Нотариуса защитен свидетел? Правосъдният министър обяви

Министърът на правораздаването Атанас Славов съобщи, че е направил инспекция в Министерство на правораздаването по отношение на изказванието, че Божанов е бил някакъв предпазен очевидец. След инспекцията не е открито той е да бил предпазен очевидец и да е бил охраняван и защитаван от Бюрото по отбрана. Ще има инспекция за достъпа на Божанов до спецпрокуратурата. Той, с цел да е влизал там, е имал достъп от вътрешната страна. Това ще бъде засечено, разяснява Славов.

" Министерство на правораздаването дава отговор за законодателството и за защитата на правосъдната власт. За страдание, Министерство на правораздаването няма оперативни и проверяващи функционалности. Моята роля е да упорствам за обективност, за всестранно следствие. Ще участваме в работата на Парламентарната комисия, която е основана, с цел да проверява случая с Нотариуса ", сподели Славов пред Българска национална телевизия.

Той разяснява случаите Мартин Божанов - Нотариуса и " Осемте джуджета " по този начин:

" Тези случаи са една тежка диагноза. Проблемът е, че сме с тази тежка диагноза от доста дълго време. В момента е основно да се ориентираме към ефикасни следствия, обвинявания и присъди. Има разнообразни мнение по отношение на това до каква степен стигат пипалата на тези мрежи за въздействие ", посочи Славов.

По думите му, парламентарната комисия, която ще проверява случая към Нотариуса, има необятни пълномощия.

" Комисията би трябвало доста съществено да се заеме със събирането на доказателства, с чуването на институциите, които имат отношение към проблема ".

Атанас Славов изясни, че с цел да има толкоз сериозна скица към Божанов, която се е развила към 20 година при разнообразни ръководства, мъчно може да стане без политическа защита.

" Трябва от смяна в закони и процедури да преминем към неоправдателни присъди. Когато имаме към този момент неоправдателни присъди на корупция по високите етажи на властта, на корупция в правосъдната система, това е същинското доказателство, че институциите работят ", акцентира Славов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР