Министърът на отбраната в оставка Тодор Тагарев продължава да отрича,

...
Министърът на отбраната в оставка Тодор Тагарев продължава да отрича,
Коментари Харесай

Министри в оставка проговориха

Министърът на защитата в оставка Тодор Тагарев продължава да отхвърля, че той е в основата за неразбирателството сред ПП-ДБ и ГЕРБ за състав на последващо държавно управление, а спортният министър в оставка Димитър Илиев сподели, че би останал в възможен идващ кабинет на Мария Габриел, в случай че се реализира политическа сделка.

Какво разясниха министрите след днешното съвещание на държавното управление.

След държавното съвещание министърът в оставка Тодор Тагарев разяснява: „ Академик Денков сподели доста ясно през вчерашния ден. Въобще името ми не е дискутирано в процеса на договарянията. Повече не мога да ви кажа. Аз не съм част от договарянията “.

Тагарев гледа обикновено на номинация на Габриел за Христо Гаджев като негов правоприемник, поради обстоятелството че оглавява Комисията по защита в Народното събрание.

Изненадан е бил Димитър Илиев, като е видял името си в проектокабинета „ Габриел “:  „ Много бях сюрпризиран през вчерашния ден, когато си чух името. Очаквах напълно друго развиване на нещатга и това, което видях, ме изненада “.

Въпреки че е подал декларация, че не желае да е в нейния кабинет, той съобщи:  „ Ако се реализира съглашение на политическо равнище сред двете обединения, несъмнено, на драго сърце бих работил за българския спорт и за младежките действия “.

А Кръстю Кръстев – министърът на културата в оставка, не е подавал декларация за отвод и би останал в последващо държавно управление с претекста, че постоянно има какво още да се свърши за културата:  „ Ще забележим какво ще стане. Декларация не съм подавал и бих останал в държавно управление на Мария Габриел “.

Министрите на превоза, на стопанската система, както и на туризма резервираха безмълвие. Това направи и правосъдният Атанас Славов, а този на опазването на здравето – Христо Хинков, разяснява:  „ Нищо не мога да ви кажа за кандидатурата на Катя Панева. Нямам никаква информация. Толкова е комплицирано всичко. За мен е ясно, че няма да остана “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР