Министърът на отбраната в оставка Драгомир Заков обяви, че е

...
Министърът на отбраната в оставка Драгомир Заков обяви, че е
Коментари Харесай

САЩ изпратиха оферта за доставка на нови осем самолета F-16

Министърът на защитата в оставка Драгомир Заков разгласи, че е изпратена офертата за доставка на вторите 8 самолета F-16 Block 70 от Съединени американски щати, след съвещанието на парламентарната Комисия по бюджет и финанси. По думите му, сега получената оферта се преглежда.

Министър Заков посочи, че това е предложение за контракт, който би трябвало да се придвижва към Народното събрание. До началото на ноември месец би трябвало да има отговор на полученото предложение.

Офертата е съпоставима с първата като стойност, само че е с доста по-голям пакет качества, защото България към този момент има история с американската страна, изясни министърът. Министърът изясни, че Офертата е съпоставима като стойност с първата, само че е смного по-голям пакет качества. Затова страната ни употребява много по-добри условия за контракт. Заков посочи, че цената е съпоставима в долари.

България към този момент има право да заплаща и на части. Самата скица на заплащане занапред ще се прецизира. Само в първия контракт е имало условие да се заплати вкупом. Сега може да се заплати на цяло, само че също по този начин може да се заплати и на части, добави министърът в оставка.
Ако Народното събрание не работи, страната ни може да не се вмести в периода 1 ноември, добави Заков. Все отново има алтернатива за удължение на приема на предлагането, само че тя е със единодушието на американската страна.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР