Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще участва в неформалната среща

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще участва в неформалната среща
Коментари Харесай

Министрите на отбраната на ЕС обсъждат помощта за Украйна в Испания

Министърът на защитата Тодор Тагарев ще взе участие в неофициалната среща на министрите на защитата на страните членки на Европейския съюз (ЕС), през днешния ден и на следващия ден, в Толедо, Испания, оповестиха от Министерството на защитата. 

Във фокуса на полемиките ще бъде приносът на Европейски Съюз към сигурността на Украйна, в това число военната задача на Европейски Съюз за даване на помощ в поддръжка на Украйна, трипистовият метод за усилване на военната помощ за Украйна и ограниченията за помощ по линия на Европейския инструмент за мир. 

Министрите на защитата ще обсъдят и последствията от съветската експанзия против Украйна на районно и световно равнище. За присъединяване в сесията са поканени генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и заместител генералният секретар на Организация на обединените нации по мироопазващите интервенции Жан-Пиер Лакроа. 

В дневния ред на срещата са и тематиките за обстановката по сигурността, военните задачи и интервенции на Европейски Съюз в Африка и Западните Балкани в границите на Общата политика за сигурност и защита на съюза, както и напредъкът във връзка с потенциала на Европейски Съюз за бързо развръщане. 

Преди началото на неофициалната среща през днешния ден, министър Тагарев ще взе участие в съвещанието на Борда на Сателитния център на Европейски Съюз, което ще се състои в Торехон де Ардос, във формат министри на защитата. Ще бъдат дискутирани ролята, достиженията и развиването на Сателитния център, в сходство с избраното равнище на упоритост в Стратегическия компас и Стратегията на Европейски Съюз за сигурност и защита в галактическото пространство.

На 15 и 16 юни министър Тодор Тагарев взе участие в срещата на министрите на защитата от НАТО в Брюксел. По-малко от месец по-късно, на 11 и 12 юли, той взе участие в Срещата на държавните и държавни ръководители на страните членки на НАТО във Вилнюс, Литва, като част от делегацията, водена от министър-председателя Николай Денков. 

Българска телеграфна агенция
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР