Министърът на отбраната Тодор Тагарев и Н. Пр. Айлин Секизкьок,

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев и Н. Пр. Айлин Секизкьок,
Коментари Харесай

Тагарев обсъди черноморската сигурност с Айлин Секизкьок

Министърът на защитата Тодор Тагарев и Н. Пр. Айлин Секизкьок, ексклузивен и пълномощен дипломат на Република Турция у нас, се срещнаха и разискаха развиването на съдействието сред България и Турция в региона на защитата, оповестиха от Министерството на защитата (МО).


Във фокуса на диалозите бяха въпроси, свързани с черноморската сигурност, както и други въпроси от съвместен интерес.

По-рано министър Тагарев организира диалози със съпредседателите на „ Сдружението на българската отбранителна промишленост – акад. Стефан Воденичаров “ (СБОИ) инж. Петър Георгиев - изпълнителен шеф на „ Самел-90 “ АД, инж. Петър Чолаков - изпълнителен шеф на „ Optix “ АД и инж. Петър Петров - изпълнителен шеф на „ Дунарит “ АД.

На срещата бяха разисквани въпроси, свързани със задълбочаването на съдействието на Министерството на защитата и предприятията от българската отбранителна промишленост в процеса на превъоръжаване и рационализация на Въоръжените сили, подсилване на българската отбранителна индустриална база (БОТИБ) и интеграцията й в евроатлантическата отбранителна индустриална база. В срещата взеха присъединяване също по този начин заместник-министърът на защитата Станимир Георгиев и началникът на политическия кабинет на министъра на защитата Добромир Тотев.

В сдружението вземат участие общо 16 определящи за индустриалната и софтуерна база на защитата предприятия, в които са заети над 35 хиляди служащи и чиновници. Браншовата организация членува в „ Европейската асоциация на аерокосмическите и отбранителни промишлености “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР