Министърът на отбраната Тодор Тагарев е приел оставката на своя

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев е приел оставката на своя
Коментари Харесай

Министърът на отбраната прие оставката на Мустафа Емин

Министърът на защитата Тодор Тагарев е приел оставката на своя консултант Мустафа Емин, оповестява Би Ти Ви.
Прочетете още
На 5 септември Емин, който е проверяван от етичната комисия на партията си " Да, България ", след сигнал от " Пирогов " за жестоко държание, подаде оставка. Обясни, че задачата му е да бъде прекъсната офанзивата по него и държавното управление.

Според информация на доктор Валентин Димитров, шеф на " Пирогов ", на 28 август Емин три пъти е прекъсвал лекарски екип, който в противошокова зала е спасявал живота на дете, с искане да се обърне внимание на сина му. Твърди се, че е заплашвал с уволнения екипа. До момента инспекцията на " Пирогов " не откри нарушавания на работещите в болничното заведение. За случая заяви здравна сестра от болничното заведение, а нейната обява бе споделена и от лечебното заведение. По този мотив някогашният министър на здравеопазването Костадин Ангелов разгласява документ, съгласно който Тагарев желае да знае кой взема решение какви изявления да споделя " Пирогов ".

На 12 септември Тагарев каза, че казусът е употребен за политически внушения. Преди това бе декларирал, че към момента липсва задоволително информация и обстоятелства, с цел да вземе решение дали да в профил Емин. По думите му двете версии за станалото в " Пирогов " с присъединяване на съветника в Министерството на защитата Мустафа Емин се разминават доста значително. Случаят стигна даже до съветски медии, като новината беше препубликувана и от локалната организация за интернационална информация " Риа Новости " със заглавие " Съветник на министъра на защитата на България направи скандал в детската травматология. " Позицията на Тагарев е за поддръжка за Украйна във войната с Русия.

В същия дух разяснява тематиката и министър председателят Николай Денков. " Не може въз основата единствено на един фейсбук профил, едно известие, да се вършат крайни изводи и да се уволняват хора. Ако е правилно това, което написа в този пост, съгласно мен съветникът би трябвало да си отиде. Но в случай че се окаже, че това е прикрита офанзива, което има някакви други цели, бих оставил министъра самичък да реши какво ще направи ", сподели министър председателят.

По темата се изказа и някогашният министър председател Бойко Борисов, който съобщи, че в негов кабинет щели да бъдат освободени както Емин, по този начин и Тагарев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР