Министърът на отбраната Стефан Янев сподели мнението си относно преди

...
Министърът на отбраната Стефан Янев сподели мнението си относно преди
Коментари Харесай

Стефан Янев: Нека не бързаме да слагаме етикети на това, което се случва

Министърът на защитата Стефан Янев показа мнението си по отношение на преди броени часове по отношение на Украйна. Според него не трябва да се бърза с изводите, а би трябвало да се изчака и да се види дали това ще бъде лимитирана интервенция или цялостна.

„Наблюдаваме обстановката, събираме и спомагателна информация, вършим нашите разбори. Нека не бързаме да слагаме етикети на това, което се случва, дали е лимитирана военна интервенция или война. Не е значим етикетът, а това, което се случва на терен.“, коментира  Янев пред бТВ.

Той удостовери думите на нидерландския министър председател Рюте от през вчерашния ден, че защитата на въздушното ни пространство ще бъде подсилена със самолети F-35. Има редица проекти, някои от тях се реализират, сега испански контингент взе участие в увеличаване на защитата на българското небе.

Пристигането на контингент от Нидерландия с няколко самолета F-35 бе планувано за началото на април. Дали това ще се форсира и ще стане в близки дни, ще разберем напълно скоро, добавя Янев.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР