Министърът на отбраната Стефан Янев проведе среща със специалния представител

...
Министърът на отбраната Стефан Янев проведе среща със специалния представител
Коментари Харесай

Стефан Янев и спецпратеникът за Западните Балкани на Великобритания Стюарт Пийч обсъдиха региона

Министърът на защитата Стефан Янев организира среща със специфичния представител за Западните Балкани на Обединеното Кралство сър Стюарт Пийч, оповестиха от Министерството на защитата.

В извършените диалози взеха присъединяване началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и Н. Пр. Робърт Диксън , ексклузивен и пълномощен дипломат на Нейно Британско Величество в България.

Сред главните дискутирани тематики бяха настоящият дневен ред на сигурността в района и европейската вероятност на страните от Западните Балкани . И двете страни потвърдиха основното значение на процеса на тяхната интеграция за стабилността в района. Бяха обрисувани и опциите за задълбочаване на обичайно положителното двустранно съдействие в областта на защитата, както и градивното взаимоотношение и вероятности в границите на НАТО.
 Кирил Петков и Йенс Столтенберг разискаха напрежението сред Русия и Украйна
Кирил Петков и Йенс Столтенберг разискаха напрежението сред Русия и Украйна

Всяко решение би трябвало да е подкрепено от обществото и държавното управление в съответната страна-членка

По време на диалозите беше подложен акцент и върху тревожното повишаване на равнищата на дезинформация и увеличението на броя и типа на каналите , посредством които тя се популяризира, с изключително внимание върху тяхното въздействие във връзка с сигурността в световен мащаб.

Хибридните и кибер офанзиви също бяха маркирани като сериозен проблем, като министър Стефан Янев и сър Стюарт Пийч показаха подготвеност за сливане на напъните и реализиране на взаимни дейности в битката с тях.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР