Министърът на отбраната на западната ни съседка Милош Вучевич подкрепи

...
Министърът на отбраната на западната ни съседка Милош Вучевич подкрепи
Коментари Харесай

Сърбия обмисля връщането на задължителната военна служба

Министърът на защитата на западната ни съседка Милош Вучевич поддържа опцията за връщане на наложителната военна работа в Сърбия, предава държавната осведомителна организация Tanjug.

" Притесняваме се, когато имаме наводняване или пожар, и не знаем по какъв начин да реагираме. Когато приказваме за връщане на военната работа, не приказваме за война, а за това, че армията ще бъде в в услуга на жителите, когато това е най-необходимо, в най-трудните моменти “, изясни министърът, цитира Агенция " Фокус ".

Министърът на защитата посочи, че задачата на връщането на наложителната военна работа е да се научи поколението по какъв начин да се оправя в спешни обстановки. Вучевич добави още, че съгласно него хора над 30 години, които преди този момент не са служили в армията, също би трябвало да преминат военно образование.

Президентът на Сърбия Александър Вучич по-рано поддържа връщането на наложителната военна работа, отбелязвайки, че " тя беше доста потребна ".

Задължителната военна работа в Сърбия бе отстранена на 1 януари 2011 година, само че през последните години в страната се заприказва за връщането ѝ. В края на 2016 година Министерство на защитата на Сърбия образува работна група, която прегледа нови стратегически документи, в това число връщането на наложителната военна работа. Тогава предлагането бе издигнато във връзка със засиления напън по границите на страната поради миграционната рецесия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР