Министърът на отбраната на Великобритания Грант Шапс подтвърди, че Украйна

...
Министърът на отбраната на Великобритания Грант Шапс подтвърди, че Украйна
Коментари Харесай

Лондон потвърди загубата на танк Challenger 2 на фронта в Украйна

Министърът на защитата на Англия Грант Шапс подтвърди, че Украйна у изгубила на бойното поле първия танк Challenger 2, оповестява УНИАН.

Вчера съветските медии оповестиха, че оповестеният от Лондон за нерушим тежък танк е бил погубен от съветските войски. Те припомниха, че съгласно английското министерство на защитата главните английски тежки танкове Challenger 2 в никакъв случай не са претърпявали загуби от противников огън.

В ефира на Sky News Шапс съобщи, че съветската артилерия е поразила танка и той е изгорен, само че екипажът от шестима души се е избавил.

" Мога да потвърдя, че информацията е вярна, и евентуално това е първата такава загуба, доколкото на нас ни е известно. Материалните загуби са нещо, което може да се случи в зоната на бойните дейности ", съобщи Шапс, като посочи, че Лондон няма да прати на Украйна нова машина в подмяна на изгубената.

През януари т.г. Лондон разгласи, че изпраща на Киев 14 танка Challenger 2.

Американската преса означи, че в първите две седмици на украинското контранастъпление ВСУ са изгубили към 20% от доставената от Запада съвременна техника в напрегнатите боеве на фронта. През юни бе обявено и за изгубени 16 бойни машини на пехотата Bradley.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР