Министърът на отбраната на Турция Хулуси Акар осъди остро опитите

...
Министърът на отбраната на Турция Хулуси Акар осъди остро опитите
Коментари Харесай

Анкара призова Атина да уважава международното право

Министърът на защитата на Турция Хулуси Акар осъди остро опитите на гръцката страна да разположи оръжие на 16-те острова, оповестени за демилитаризирана зона, оповестява Анадолската организация. Турция е направила всичко допустимо за урегулиране на различията, свързани с Егейско море, в границите на добросъседските връзки.

„ Анкара чака Атина да работи в сходство с интернационалните закони, контракти и добросъседските връзки ”, съобщи министърът по време на визитата си в турското военно дружество „ Roketsan ”.

Той подсети, че Турция освен води ефикасна битка против тероризма, само че и против действия в Егейския район, Източното Средиземноморие, на Кипър и в Либия.

Според изявлението му, тази активност е в сходство с интернационалното право и се реализира в сходство с правилата на ценене на териториалната целокупност на други страни.

„ Турция се афишира за постоянен свят, успокоение и съблюдаване на законите. Въпреки това представителите на турските управляващи при всеки комфортен случай са подчертавали и ще не престават да акцентират, че няма да позволен накърняване правата на Турция. Анкара е безапелационна по този въпрос ”, акцентира Акар. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР