Министърът на отбраната на Турция Хулуси Акар е заявил в

...
Министърът на отбраната на Турция Хулуси Акар е заявил в
Коментари Харесай

Закана: Турция ще реагира на стъпки, които дестабилизират Северна Сирия

Министърът на защитата на Турция Хулуси Акар е декларирал в телефонен диалог с съветския си сътрудник Сергей Шойгу, че Турция ще отговори на стъпки, които са ориентирани към разрушение на стабилността в Северна Сирия, заяви Ройтерс, базирайки се на известие на кабинета на Акар.

Изявлението идва в миг, в който Анкара се приготвя за диалози с Москва преди предстояща атака в района, отбелязва организацията. Руският външен министър Сергей Лавров дойде през днешния ден в Анкара за диалози, които ще организира на следващия ден с турския си сътрудник Мевлют Чавушоглу, оповестиха турските медии.

Преди две седмици турският президент Реджеп Ердоган разгласи, че Турция скоро ще стартира нови военни дейности в Северна Сирия против кюрдските милиции Сили за отбрана на народа, които Анкара счита за терористична организация.

Акар е декларирал пред Шойгу, че ще бъде отговорено както е належащо на дейности, целящи разрушение на стабилността, реализирана в района, а наличието на терористи в района не е задоволително, разгласи турското министерство на защитата. Турският министър е отбелязал, че предходни съглашения по въпроса би трябвало да се съблюдават.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу е разговарял по телефона с министъра на националната защита на Турция Хулуси Акар и по въпроси, засягащи сигурността на корабоплаването в Черно море по отношение на решаването на казуса с износа на зърно от територията на Украйна, заяви ТАСС. Основно внимание в диалога е било отделено на продан на отзиви и оценки на обстановката в Украйна и в Сирия, показва още съветската организация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР