Министърът на отбраната на Тайван Йен Тех-фа заяви, че Китайската

...
Министърът на отбраната на Тайван Йен Тех-фа заяви, че Китайската
Коментари Харесай

Тайван се готви за атака от страна на Китай

Министърът на защитата на Тайван Йен Тех-фа съобщи, че Китайската комунистическа партия (ККП) в никакъв случай не се е отказвала от заканите за използване на мощ против островната страна. Сега, когато обстановката с Хонконг ескалира, моментът е изключително подобаващ Китай да потърси идната си жертва в лицето на Тайван. По тази причина страната се приготвя за най-лошото.

В петък управляващите в Пекин организираха конгрес в чест на 15-ата годишнина от утвърждението на Закона за битка със сепаратизма. По време на събитието още веднъж бе издигнат въпросът за обединяването на Тайван с Китай при съблюдаване на правилото „ една страна, две системи “ и бе упоменат Консенсуса от 1992 година, който приказва за правилото „ един Китай “.

В отговор Йен уточни, че ККП в никакъв случай не е изключвала опцията да употребява мощ против Тайван в опитите си да реализира това „ обединяване “. В тази връзка, той напомни, че Китай към този момент е провел осем военни учения единствено от началото на годината.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР