Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър съобщи, че до

...
Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър съобщи, че до
Коментари Харесай

До 1000 американски войници ще бъдат изтеглени от Северна Сирия

Министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър заяви, че до 1000 американски бойци ще бъдат изтеглени от Северна Сирия по заповед на президента Доналд Тръмп, съобщи Франс прес.

Президентът "нареди да стартираме евакуиране на американските сили от Северна Сирия ", съобщи Еспър по телевизия Фокс нюз, споменавайки "по-малко от 1000 бойци ". Той в същото време настоя, че Съединени американски щати "не са изоставили кюрдите " на фона на рецензии от интернационалната общественост.

"Нашите американски сили може да се окажат хванати в клещи сред две опълчени една на друга напредващи армии и това е неудържима обстановка ", сподели Еспър по телевизия Си Би Ес.

В петък турски артилерийски огън попадна покрай позиции на американски военни елементи до северния сирийски град Кобане.

Еспър не посочи дали американските бойци ще бъдат изтеглени от Сирия въобще, отбелязва Асошиейтед прес. Той съобщи, че през последните 24 часа Съединени американски щати са научили, че турското военно нахлуване в Сирия евентуално ще продължи по на юг и на запад, в сравнение с беше в началото оповестено.

Съединени американски щати са получили сведения, че кюрдите се пробват да реализират съглашение със сирийската войска и Русия против турското нахлуване. Поради това президентът Тръмп подреди да стартира евакуиране на американските военни елементи от Северна Сирия, уточни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР