Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър призова за увеличаване

...
Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър призова за увеличаване
Коментари Харесай

Пентагонът: НАТО да хвърли повече средства срещу Русия

Министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър прикани за увеличение на разноските на НАТО , с цел да се удържат по-успешно най-важните стратегически съперници на Вашингтон, в това число и Русия.

Това гласи прессъобщението на Пентагона, представено от " Спутник ".

" Трябва да възпираме Русия. Трябва да укрепим НАТО и още веднъж да засилим сътрудниците си, когато чакаме напред ", сподели Еспер в телефонно изявление в събота.

Той дефинира Русия като малко по-малко предизвикателство от Китай , за който съобщи, че има упоритостта да измести Съединени американски щати сигурно от района и за предпочитане на световната сцена.

Позовавайки се на НАТО, Еспер го назова основен боен съюз в Европа и добави, че Съединени американски щати би трябвало да продължат да работят със съдружници " за създаване на подготвеност за НАТО ".

" Трябваше да се уверим, че нашите съдружници и сътрудници способстват най-малко с 2 % от брутния си вътрешен артикул за защита. Направихме огромен прогрес в това през последните няколко години, само че доста, доста повече би трябвало да бъде готово ", уточни той.

Държавите-членки на Алианса поредно дадоха обещание да доближат прага от два % до 2024 година, като Германия съобщи, че се надява да доближи задачата до 2031 година.
 НАТО трябвало да се трансформира в
НАТО трябвало да се трансформира в " по-глобален " съюз с оглед надигането на Китай

Трябва да си сътрудничи по-активно с Австралия, Нова Зеландия, Южна Корея и Япония

Забележките на шефа на Пентагона пристигнаха няколко седмици, откакто генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг акцентира убеждението на Алианса за подсилване на връзките с Москва на фона на страховете от нова конкуренция с оръжия.

" Вярваме в разговора с Русия. Силно имаме вяра в контрола върху оръжията. Нова конкуренция с оръжия ще бъде рискова и доста скъпа. Следователно ние продължаваме интензивно да работим за контрола над оръжията с Русия и това е част от това, което назоваваме двойния път, диалоговият метод към Русия ", сподели той пред публицисти по-рано през юли.

В същото време той уточни, че Р усия модернизира въоръжените си сили и усилва нуклеарните си благоприятни условия , което Столтенберг съобщи, че подтиква НАТО да реагира, като подсигурява, че съюзът има надеждна възпираща мощ и защита.

Москва от своя страна неведнъж показва своята угриженост по отношение на засиленото военно наличие на НАТО в Европа, в това число продължаващото разширение на алианса на изток.
 НАТО се жалва от невиждано висока интензивност на подводници на Русия в Атлантика
НАТО се жалва от невиждано висока интензивност на подводници на Русия в Атлантика

" Атлантическият океан ще остане от централно значение за нас "

Кремъл акцентира, че Русия не съставлява опасност за други страни, само че и няма да пренебрегва дейности, които заплашват нейните национални ползи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР