Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър пристигна в афганистанската

...
Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър пристигна в афганистанската
Коментари Харесай

Шефът на Пентагона Марк Еспър с първа визита в Афганистан

Министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър дойде в афганистанската столица на първо посещаване, откогато пое Пентагона през юли. Вероятно визитата му е сигнал, че Съединени американски щати не престават да търсят способи за преустановяване на най-дългата война в историята на Съединените щати, осведомят АП, " Ройтерс " и Агенция Франс Прес.

Той ще се срещне с афганистанския президент Ашраф Гани и ще посети 14-те хиляди американски бойци в Афганистан, където Съединени американски щати към този момент 18 година водят интернационална коалиция против " Ал Кайда " и талибаните.

Визитата идва на фона на блокираните мирни договаряния. През предишния месец президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп приключи диалозите с талибаните на фона на информация, че са покрай авансово съглашение за мир.

Еспър декларирал пред публицист на АП на път за Афганистан, че той счита, че Вашингтон може да понижи контингента си до към 8600 бойци, което няма да попречи на антитерористичните интервенции против джихадистите от ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) и " Ал Кайда ".

" Все още задачата е да се реализира спокойно съглашение в някакъв миг, това е най-хубавият метод да се продължи напред ", подчертал военният министър. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР