Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър е в Сеул

...
Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър е в Сеул
Коментари Харесай

САЩ изпращат послание до съюзниците - те трябва да плащат за отбраната си

Министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър е в Сеул за среща с висши държавни чиновници, в това число президентът Мун Дже Ин и има намерение да остави ясно известие – Южна Корея би трябвало да компенсира Вашингтон за отбраната, която 28 000 бойци обезпечават. Това написа американското консервативно издание The Washington Examiner в собствен разбор, представен от организация " Фокус ".
„ Имаме доста мощен Алианс, само че Корея е богата страна, която може и би трябвало да заплаща повече за помощта и разноските за защитата “, съобщи Еспър на взаимна конференция със своя южнокорейски сътрудник Йонг Кионг-Дуо.
Припомняме, че след договарянията от 2018 година, Съединени американски щати и Сеул се договориха, че Южна Корея ще усили вноските си за защитата на страната до съвсем милиард $. Въпреки това съгласно южнокорейски източници Вашингтон упорства заплащанията да се усилят до пет милиарда.
Еспър не удостовери тази цифра, само че съобщи пред кореспонденти, които пътуваха с него до Корея, че Съединени американски щати са „ поискали доста нарастване на разпределението на разноските за нашите ситуирани войски “.
Очаква се идните дни договарянията да продължат и Еспър уточни, че е от изключителна значимост Южна Корея да се съгласи на увеличено систематизиране на разноските за защита преди края на 2019 година

Севернокорейските медии са цялостни с изказвания за неналичието на нови оферти за подновяването на договарянията за преустановяване на нуклеарната стратегия на Пхенян. „ Ако е допустимо да договорим решение на въпросите, то ние сме подготвени да преговаряме със Съединени американски щати когато и да е и на всички места “, съобщи Ким Мьон-гил, посланик от Министерството на външните работи в Пхенян.
Той означи още, че в случай че Съединени американски щати целят да печелят време, както са създали по време на по-ранната среща сред Ким Чен Ун и американския президент Доналд Тръмп в Стокхолм, то Пхенян няма предпочитание за договаряния. „ Сега откакто информирахме Съединени американски щати за нашите условия и цели, топката е в техните ръце “, се споделя още в неговото изказване. 

Според нов отчет на американския план „ Цената на войните “ от университета в Браун, сумата, която Съединени американски щати са изхарчили за извършените от 11 септември 2001 година насам войни, възлиза на 5,4 трилиона $. Бъдещите облигации, в това число грижа за ветераните от споровете, ще костват на Вашингтон още един трилион $.
Според отчета общо 800 хиляди души са починали във всички войни след 2001 година в Ирак, Афганистан, Пакистан, Сирия, Йемен и на други места. По-рано тази година Пентагонът пресметна, че войните в Афганистан, Ирак и Сирия са коствали общо над 7500 $ за фискалната 2018 година на американския поданик.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР