Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър е подписал заповед

...
Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър е подписал заповед
Коментари Харесай

Пентагонът замразява ротацията на войските

Министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър е подписал заповед за заледяване на ротацията и напредването на всички американски войски в чужбина в продължение на 60 дни. Рестриктивната мярка е заради пандемията на ковид, заяви Си Ен Ен.

Телевизията се базира на трима чиновници от Пентагона.

Това значи, че всички членове за американските елементи в чужбина или понастоящем планувани за разполагане ще останат на настоящите си места през идващите 60 дни.

Рестриктивната мярка ще засегне 90 000 военни. Все отново ще има няколко изключения, в това число за военноморските плавателни съдове, планувани да се върнат в Съединени американски щати.

Решението значи, че войските, служещи тук-там като Ирак или Афганистан, ще имат с най-малко два месеца удължение на мандата им.

Не е ясно дали възбраната за ново разрастване ще попречва способността на командирите да поддържат силите си, в случай че усетят потребност.

В сряда Еспър увеличи статута на здравна отбрана за всички отбранителни задачи по целия свят в отговор на огнището, ограничавайки достъпа.

Пентагонът съобщи, че в този момент има 227 членове на службата в Съединени американски щати, които са тествани позитивно с ковид.

Пентагонът има вяра, че пандемията ще " продължи да разраства " през идващите три седмици. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР