Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин в събота се

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин в събота се
Коментари Харесай

Пентагонът успокоява загрижени съюзници от Близкия изток

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин в събота се опита да увери съдружниците си в Близкия изток , че администрацията на президента Джо Байдън е отдадена на района, макар възходящия фокус на Вашингтон върху опълчването на Китай , оповестява " Ройтерс ".

Не е ясно какъв брой въздействие ще има речта на Остин върху съдружниците на Вашингтон в Близкия изток, защото не е подкрепена от никакви известия за по-нататъшно разполагане или продажба на нови оръжия в района.

Арабските страни от Персийския залив, които са мощно подвластни от американския боен чадър, показаха неустановеност по отношение на фокуса на Байдън върху района, изключително след изтеглянето на Съединени американски щати от Афганистан . Сега те наблюдават от близко напъните за възкръсване на нуклеарния пакт с Иран.

В тирада в Бахрейн по време на пътешестване до Персийския залив, Остин призна загрижеността в района и в международен мащаб , че Съединените щати са фокусирани само върху предизвикването на Китай .

" Нека бъдем ясни: задължението на Америка към сигурността в Близкия изток е мощен и сигурен ", сподели Остин.

Той сподели, че Съединените щати са се заели да се изправят против Иран, макар че Вашингтон работи за възкръсване на нуклеарното съглашение от 2015 година

" Оставаме ангажирани с дипломатическия излаз от нуклеарния въпрос . Но а ко Иран не желае да се ангажира съществено, тогава ще разгледаме всички нужни варианти , с цел да запазим Съединените щати в сигурност ", сподели Остин.

Ръководителят на Пентагона сподели, че Вашингтон ще пристигна на непреките договаряния за обновяване на договорката, която стартира на 29 ноември във Виена добросъвестно .

" Но дейностите на Иран през последните месеци не бяха обнадеждаващи - изключително заради разширението на тяхната нуклеарна стратегия ", сподели той на Остин.

Държавите от Персийския залив приканиха за справяне с това, което те назовават ​​иранската стратегия за балистични ракети и дестабилизиращото държание в района.

Докато редица американски администрации се пробваха да изместят фокуса си от Близкия изток към Тихия океан, Байдън постави завършек на най-дългата война на Съединени американски щати в Афганистан през август.

" Има смут, че Съединените щати излизат през вратата . Не съм сигурен, че известията се отнасят до това чувство за идно занемаряване на Америка ", сподели Джон Алтерман от мозъчния концерн на Вашингтон CSIS.

Високопоставен чиновник на защитата на Съединени американски щати, поискал анонимност, сподели, че не се чака Остин да поема нови задължения в района по време на пътуването си.

Саудитска Арабия , един от най-близките районни съдружници на Вашингтон, е разочарована от метода на Белия дом на Байдън , който притисна Рияд да усъвършенства човешките права и да постави завършек на войната в Йемен.

Бившият началник на саудитското разузнаване принц Турки ал-Фейсал участва на форума за сигурност в Манама и приветства устните уверения, само че сподели, че " демонстративните дейности са еднообразно значими ".

Той загатна нуждата да се предотврати приемането на оръжия на обвързваните с Иран хути в Йемен. Вашингтон упорства Рияд да вдигне съдружната обсада на следените от хути региони , което е изискване на групата за договаряния за преустановяване на огъня.

Остин трябваше да посети Саудитска Арабия през септември, само че пътуването беше отсрочено в последния миг. Той няма да посети Рияд по време на това пътешестване.
 Байдън няма да приключи военното наличие на Съединени американски щати в Близкия изток
Байдън няма да приключи военното наличие на Съединени американски щати в Близкия изток

Светът се трансформира, само че обичайните закани за сигурността остават и Съединени американски щати ще се изправят против тях със своите партньори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР