Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин представи новия B-21

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин представи новия B-21
Коментари Харесай

Ето го новия ядрен бомбардировач на САЩ - B-21

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин показа новия B-21 Raider в завода на Northrop Grumman в Калифорния в петък, като по този метод публиката за първи път видя първия нов бомбардировач на Пентагона от повече от три десетилетия, съобщи Политико, цитира Дебати.



Дебютът на свръхсекретния бомбардировач идва в миг, когато Министерството на защитата ускорява вниманието си към Китай като евентуален съперник. В понеделник Министерството на защитата разгласява ново изследване, показващо трагичното разширение на нуклеарния капацитет на Пекин, а в новата Национална отбранителна тактика Китай е посочен като главно предизвикателство за Пентагона.

„ Отбраната на Америка постоянно ще се корени във възпирането на спорове “, съобщи Остин пред събралото се голям брой в авансово готови бележки, минути откакто тройка по-стари бомбардировачи на Военновъздушни сили прелетяха над главите и новият B-21 беше изтеглен от хангара си. „ Така че ние още веднъж даваме ясно да се разбере на всеки евентуален зложелател: рисковете и разноските за експанзия надалеч надвишават всички вероятни изгоди “.



B-21 е затулен в загадка, откогато през 2015 година Военновъздушните сили избраха Northrop пред Boeing да построи самолета в горещо оспорван конкурс. За разлика от други засекретени стратегии, Пентагонът намерено признава съществуването на новия бомбардировач – само че това е всичко. Военновъздушните сили пазят в загадка по-голямата част от информацията за самолета, тъй че евентуални съперници като Китай и Русия да не могат да откраднат дизайна му или да разработят способи за свалянето му.

Това, което обществеността знае, е, че B-21 е основан с ново потомство стелт технология, предопределена да заобикаля най-сложните радари. Остин посочи обстоятелството, че „ в този аероплан са вложени 50 години прогрес в региона на технологиите с ниска степен на наблюдаемост “.

Ooooo myyyyyyy god, The B-21 Raider look gorgeous
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР