Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин пое ангажимента оръжейните

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин пое ангажимента оръжейните
Коментари Харесай

Пентагонът обещава оръжейните доставки за Киев да продължат

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин пое уговорката оръжейните доставки за Киев да продължат , оповестява Асошиейтед прес.

Остин и към 50 водачи на защитата от Европа и света се срещнаха, с цел да координират повече военна помощ за Украйна, до момента в който Киев се пробва да задържи съветската атака на североизток, като в същото време стартира лично масирано нахлуване против окупирания от Русия Кримски полуостров.

Остин уточни, че новата  показа за какво непрекъснатият ангажимент на страните е от жизненоважно значение. Той означи, че оръжейните доставки от Съединени американски щати за Украйна ще не престават седмица след седмица.

Представители на Пентагона акцентираха, че оръжия, авансово позиционирани в Европа, са почнали да се придвижват в Украйна скоро след утвърждението на последния пакет военна помощ за Киев. Не е ясно какъв брой от тях обаче са достигнали фронтовата линия.

Съединени американски щати са дали към 50,6 милиарда $ военна помощ на Украйна от началото на войната през 2022 година

Украинските войски се пробват да спрат съветското нахлуване в региона на Харков, като в същото време усилват офанзивните си в Крим.

Украйна също се мъчи да изпрати задоволително войски на фронтовата линия, до момента в който войната навлиза в третата си година и боевете взимат жертви. В опит да усили числеността на войските, президентът Володимир Зеленски подписа два закона, позволяващи на пандизчиите да се причислят към армията и усилва пет пъти санкциите за лицата, укриващи се от военна работа.
 До дни Съединени американски щати афишират нова военна помощ за Киев
До дни Съединени американски щати афишират нова военна помощ за Киев

PDA - Presidential Drawdown Authority пакет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР