Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин отбеляза, че всяка

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин отбеляза, че всяка
Коментари Харесай

Пентагонът: Всяка операция в Рафах трябва да се съобразява с живота на над 1 милион души

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин означи, че всяка израелска интервенция в южния град Рафах в Ивицата Газа, която не регистрира живота на над 1 милион души, би била " неточност ", съобщи Пентагонът.


" Това, което продължаваме да повтаряме, както обществено, по този начин и частно е, че всеки тип интервенция в Рафах би трябвало да вземе поради над 1 милион души, които са приютени там ".

" Така че това, което казахме е, че продължаването на интервенцията в Рафах ще бъде неточност, в случай че тези животи не бъдат взети поради ", съобщи пред кореспонденти говорителката Сабрина Сингх.

Нейните забележки пристигнаха, откакто Остин и израелският му сътрудник Йоав Галант се срещнаха в Пентагона, където потвърдиха общия интерес за победа над " Хамас ", разискаха смисъла на целта за цивилните и Рафах, тежката филантропична обстановка в Газа и заканите за районната сигурност.

" Секретарят акцентира, че Съединени американски щати и Израел имат честен императив и общ стратегически интерес от опазването на цивилното население, като означи, че всяко нахлуване против Рафах не би трябвало да продължава без благонадежден и осъществим проект, който да подсигурява сигурността и филантропичната поддръжка за цивилното население, което се укрива там ", сподели тя.

По-рано Остин прикани Галант да разшири входните пунктове за филантропична помощ и да се оправи с провокациите, свързани с разпределянето на помощта вътре в Газа, сподели Сингх.

" Той също по този начин удостовери уговорката на департамента да сътвори краткотраен морски кулоар за даване на филантропична помощ на популацията на Газа ", сподели Сингх./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР