Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис заяви, че ударът

...
Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис заяви, че ударът
Коментари Харесай

Бомбардировките над Сирия продължили 50 минути, шефът на Пентагона обяви, че може да има нови удари

Министърът на защитата на Съединени американски щати Джеймс Матис съобщи, че ударът по Сирия е бил еднократен, само че не изключи нови военни акции в бъдеще. " Бъдещите удари ще зависят от способността на сирийския режим да употребява химическо оръжие ", разгласи шефът на Пентагова, представен от международните организации.

Ракетните удари, които Съединени американски щати, Англия и Франция нанесоха на Сирия, са траяли общо 50 минути. Това заяви от своя страна телевизия " Ал Маядин ", базирайки се на собствен източник от сирийската войска.
По негова информация сирийските системи за противоракетна защита са съумели да отхвърлен офанзивата и да смъкват огромен брой от ориентираните ракети.

Захарова избухна: Съединени американски щати удариха Сирия, когато имаше късмет за мир!

По-рано телевизия " Ал Джазира " съобщи, че ракетите на " тройката " са поразили военното летище " Мезе " в предградията на Дамаск, базата на противовъздушните сили в планината Касиун, както и базите на 41-а бригада на Специални сили и 105-та бригада на Републиканската армия. Според сведенията на медията Съединени американски щати и съдружниците им са съумели да бомбардират девет цели на територията на Дамаск, предградията му и останалите елементи в Сирия.

Извънредно в БЛИЦ! Първа неприятна вест след въздушните удари в Сирия!

По-късно обаче осведомителната организация САНА опроверга информацията и разгласи, че това е опит " враждебните медии да преувеличат мащаба на " тристранната експанзия ". "
Повод за инициирането на ударите по Сирия стана случай от 7 април в град Дума, където се счита, че е било употребявано химическо оръжие против цивилни - най-вероятно от режима на президента Башар Асад. Подобна информация бе публикувана от редици НПО-та и медии. Сирийският режим и поддръжниците му Иран и Русия изрично отхвърлят истинността на сходни изказвания, само че Съединени американски щати настояват, че разполагат с " видео и снимков материал ", който потвърждава, че в действителност е била осъществена офанзива с отровни субстанции.

Макрон сподели по какъв начин френските военни самолети „ Рафал” изхвърчат за ударите по Сирия (ВИДЕО)

Днес в Сирия се чака да идват специалистите от Организацията за възбраната на химическите оръжия, които да потвърдят или отхвърлят информацията за нахлуване с химическо оръжие.


Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР