Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис е разговарял с

...
Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис е разговарял с
Коментари Харесай

Пентагонът похвали усилията за модернизация на българската армия

Министърът на защитата на Съединени американски щати Джеймс Матис е разговарял с българския си сътрудник Красимир Каракачанов на 15 февруари по време на срещата на министрите на защитата на НАТО в централата на Алианса в Брюксел, заяви прессекретарят на Пентагона Дейна Уайт, представен от формалната страница на институцията. Матис е подчертал ролята на България като значим сътрудник в сигурността във все по-сложната среда на заканите в района на Черно море.

Според Дайна Уайт американският министър на защитата е " похвалил скорошната военна рационализация и старания за създаване на защитата, подхванати от страната, включващи и проект до 2024 година да се реализира задачата бюджетът за защита да доближи 2% от Брутният вътрешен продукт ". Вероятно става въпрос за желанията за рационализация, защото досега и двата огромни военни плана в тази посока са до на никое място.

Покупката на нови кораби се отсрочи за неопределен срок, откакто оповестената за реализатор компания отхвърли да подпише финален контракт. Проектът за пазаруване на нов за армията ни изтребител беше спрян след отчет на специфична парламентарна комисия, която откри нарушавания в процедурата през септември предходната година.

Министърът на защитата на Съединени американски щати е благодарил на Каракачанов за българските проекти да се усили приноса на страната в задача " Решителна поддръжка " в Афганистан и за това, че през юни предходната година са се провели ученията " Сабя надзирател " - най-големите учения в Европа на НАТО и на сътрудниците им.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР