Министърът на отбраната на Сърбия Милош Вучевич заяви пред телевизия

...
Министърът на отбраната на Сърбия Милош Вучевич заяви пред телевизия
Коментари Харесай

Напрежение на Балканите! Президентът на Сърбия нареди повишаване на бойната готовност на армията

Министърът на защитата на Сърбия Милош Вучевич съобщи пред телевизия Хепи тази заран, че президентът на републиката като главнокомандващ е издал заповед сръбската войска да бъде в подготвеност, заяви ТВ Хепи.

Президентът на републиката, като главнокомандващ, издаде заповед на сръбската войска да бъде в подготвеност, да увеличи равнището на бойна подготвеност до ниво, при което може да отговори на всяка задача. Сърбия е сериозна страна, тя поема отговорност за всички вероятни проблеми, съобщи министърът.

Вучевич уточни, че тази заран косовските управляващи са издали първото предизвестие на сърбин за регистрационния номер на колата и изрази неразбиране, че западните страни нямат въздействие върху Албин Курти и неговата администрация.

" Ние не можем да бъдем отпуснати, само че желаем разговор. Армията на Сърбия е подготвена да извърши всяка задача на главнокомандващия. На никого в този момент не се води война ", сподели министърът.

" Когато Сърбия приказва за мир и непоклатимост, това не значи, че сме слаби, че могат да ни тормозят и унижават. Това, което хората би трябвало да знаят, е, че сръбската войска е неведнъж по-силна, в сравнение с беше, заслужава почитание и работи съгласно държавното управление. Трябва да се работи за по-голямо окомплектоване, по-силно въоръжение, образование на аварийния състав. Ние не се готвим за война, само че не можем да бъдем изцяло неподготвени за всичко, което се случва ", уточни още Вучевич пред телевизия Хепи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР