Министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин изрази мнение, че

...
Министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин изрази мнение, че
Коментари Харесай

Белград: „Велика Албания“ е проблем за сигурността на Балканите

Министърът на защитата на Сърбия Александър Вулин изрази мнение, че основаването на „ велика Албания “ и цялостното занемаряване на интернационалното право са същинските проблеми за сигурността на Балканите, съобщи БГНЕС.
Според него основаването на „ велика Аолбания “ неизбежно води до спор.
„ Те са опасност освен за Балканите, само че и за цяла Европа, само че и действителна заплаха за нашия народ “, сподели Вулин.
Той добави, че не може да се взема решение албанският народен въпрос, а в това време на сърбите да се споделя, че нямат никакво право да вземат решение своя народен въпрос.
„ Ако светът повтори грешката с позволението велика Албания да се храни от сръбското национално тяло, ще дочака същата тази велика Албания да възпламени задачите балкани. Злото няма граници и не може да се спре “, сподели Вулин.
Министърът акцентира, че светът желае от Сърбия да занемари личните си ползи – без значение кои, когато става дума за Черна гора, Македония, че даже и Босна и Херцеговина, и да се разсъни от фантазията за решение на националния въпрос.
„ Иска се Сърбия да основава страни на другите и да подсигурява мира и сигурността на тези други страни с това, че се отхвърля от личните си ползи и личния си мир.
Сърбия би трябвало да разпространява себе си и своите ползи и да каже, че нашите ползи са там, където живеят сърби, да ги пазиме и пазим, а от Сърбия да създадем мощна и добре уредена страна. Без мощна Сърбия няма решение на националния въпрос “, акцентира Вулин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР