Министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин е категоричен, че

...
Министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин е категоричен, че
Коментари Харесай

Министърът на отбраната на Сърбия: Няма да признаем Косово

Министърът на защитата на Сърбия Александър Вулин е безапелационен, че Белград няма да признае Косово. Изказването му пристигна в отговор на заявката на външния министър на Германия Зигмар Габриел, че Сърбия би трябвало да признае Косово, с цел да бъде призната в Европейския съюз, предава македонската редакция на радио „ Свободна Европа “.

„ Ако участието в Европейски Съюз в действителност зависеше от триумфите във върховенството на закона или свободата на медиите, то Сърбия евентуално от дълго време щеше да е член на Съюза. Но тях наподобява ги интересува единствено едно – да признаем Косово и нищо друго. Сърбия няма да признае Косово, а по-конкретно, няма да го признае, с цел да стане член на Европейски Съюз “, е декларирал Вулин, съгласно цитата на сръбската държавна организация TANJUG.
Изявата на немския министър провокира реакцията и на министъра на външните работи на Сърбия Ивица Дачич, който е декларирал, че Габриел е този, който би трябвало да осъзнае действителността, а не Сърбия. „ А действителността е, че настоящето държавно управление на Германия е пред рухване “, е декларирал сръбският посланик.

„ Свободна Европа “ напомня, че Габриел, по време на визитата си в Прищина, е декларирал, че сръбските управляващи би трябвало да се съобразят с действителностите и да признаят независимостта на Косово, с цел да стане Сърбия член на Европейски Съюз.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР