Министърът на отбраната на Съединените щати направи необявено посещение в

...
Министърът на отбраната на Съединените щати направи необявено посещение в
Коментари Харесай

Шефът на отбраната на САЩ посети Украйна в знак на солидарност

Министърът на защитата на Съединените щати направи необявено посещаване в Киев, с цел да увери Украйна, че Вашингтон ще продължи да поддържа нейната битка против нахлуващите съветски сили.

Лойд Остин „ пътува до Украйна през днешния ден, с цел да се срещне с украински водачи и да ускори твърдата поддръжка на Съединените щати за битката на Украйна за независимост “, се споделя в изказване на Пентагона в понеделник. Пътуването не беше авансово оповестено заради съображения за сигурност.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Руско-украинска война: Списък с основни събития, ден 635 Украйна споделя, че Русия е направила нови офанзиви с дронове против три района Украйна твърди, че печели против съветските позиции на източния бряг на Днепър Войната сред Русия и Украйна: Списък с основни събития, ден 632 завършек на списъка

Съединени американски щати предоставиха десетки милиарди долари помощ за сигурността на Украйна и неведнъж дадоха обещание да поддържат Киев толкоз дълго, колкото е належащо. Въпреки това, опозицията от страна на твърдолинейните републиканци законодатели породи подозрения по отношение на бъдещето на помощта от Съединени американски щати.

„ [Остин] също по този начин ще подчертае непрекъснатия ангажимент на Съединени американски щати да дават на Украйна помощта за сигурността, от която се нуждае, с цел да се отбрани от съветска експанзия “, продължава изказването на Пентагона.

„ Тук съм през днешния ден, с цел да предам значимо известие – Съединените щати ще продължат да стоят до Украйна в битката им за независимост против експанзията на Русия, както в този момент, по този начин и в бъдеще “, разгласява Остин на X.

Републиканска съпротива

Пътуването на Остин до Украйна се преглежда като опит за усмиряване на страховете, че поддръжката на Съединени американски щати може да се провали.

Някои републикански законодатели се опълчват на продължаването на помощта и тази съпротива видя Украйна отвън краткотрайното съглашение, признато от Конгреса предходната седмица, с цел да се предотврати прекъсването на работата на държавното управление на Съединени американски щати.

Помощта на Съединени американски щати не е спряна и към момента има позволена по-рано помощ, само че заместител прессекретарят на Пентагона Сабрина Синг сподели по-рано този месец, че пакетите за помощ „ стават все по-малки, тъй като трябваше да понижим поддръжката си за Украйна ”.

В допълнение към вътрешната политическа съпротива на Съединени американски щати против продължаването на помощта, спорът сред Израел и Хамас – и скокът на офанзивите против американските сили в Близкия изток, който го съпровожда – отклони интернационалното внимание от Украйна.

Увеличаване на вътрешното произвеждане на Украйна

Правителството на Съединени американски щати упорства, че може да даде помощ и на двете страни макар съпротивата на републиканците.

Пътуването на Остин до Киев е второто му посещаване, откогато Русия стартира пълномащабно навлизане в Украйна през февруари 2022 година

Вашингтон е най-големият донор на военна помощ за Киев и съкращаването на помощта би било огромен удар за Украйна, защото тя се готви за втората зима на войната на фона на засилени съветски офанзиви.

Остин и държавният секретар Антъни Блинкен приканиха законодателите по време на чуване през октомври да поддържат поддръжката си за Украйна, като началникът на защитата на Съединени американски щати сподели, че „ без нашата поддръжка [руският президент Владимир] Путин ще успее “.


Съединени американски щати оглавиха натиска за интернационална поддръжка за Украйна, като бързо построиха коалиция в поддръжка на Киев след нахлуването на Русия и координираха помощта от десетки страни.

Поддръжниците на Украйна също предоставиха образование на войските на Киев, до момента в който Вашингтон и други страни постановиха строги наказания на Русия, като задачите бяха финансови институции, импорт на технологии и експорт на сила.

Съвместна украинско-американска конференция за военна промишленост във Вашингтон би трябвало да се организира идващия месец.

Това събитие, което би трябвало да се състои на 6 и 7 декември, има за цел да даде подтик на вътрешното произвеждане на оръжия в Украйна, до момента в който битката й против пълномащабна съветска инвазия наближава двугодишната граница.


Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР