Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу изрази подкрепа за

...
Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу изрази подкрепа за
Коментари Харесай

Русия увери Венецуела, че няма да я остави сама

Министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу изрази поддръжка за напъните на Венецуела да води " самостоятелна външна политика и да противодейства на опитите на Съединени американски щати да сменят законно определеното държавно управление ", предадоха информационните организации.

На среща с венецуелския министър на защитата военачалник Владимир Падрино Лопес в Москва ген. Шойгу означи, че вследствие на тези старания е бил провален проектът на Вашингтон да провокира всеобщи митинги в страната и по-нататъшно разделяне в обществото. Падрино съобщи, че Венецуела ще устои на натиска на Съединени американски щати и на " крещящото нарушаване на интернационалното право ".

Двамата министри разискаха двустранното военно и военнотехническо съдействие. Те подписаха съглашение за взаимни визити на военни кораби, съобщи ТАСС. Русия е един от най-големите поддръжници на режима на венецуелския президент Николас Мадуро и през последните години му е отпуснала заеми за милиарди $. Зависимата от износа на нефт венецуелска стопанска система е в дълбока рецесия, което в допълнение ускорява митингите на популацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР